.............................................................................. με ειδήσεις και νέα από τον ιστορικό Μοριά

στον ιστορικό Μοριά...

    ~Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας, και ένα από τα εννέα γεωγραφικά της διαμερίσματα. Πληθυσμός: 1,1 εκατ. (2011) Βικιπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..........................................................Δείτε εδώ, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ...........

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το Lonely Planet ανεβάζει την Πελοπόννησο στην κορυφή της τουριστικής Ευρώπης

Την Πελοπόννησο ψηφίζουν οι συντάκτες του έγκριτου ταξιδιωτικού οδηγού Lonely Planet ως κορυφαίο ευρωπαϊκό προορισμό για το 2016.
Το Lonely Planet παρουσιάζει την Πελοπόννησο εστιάζοντας στο εσωτερικό ορεινό τοπίο της και τις δαντελωτές ακτές της. Συνιστά επίσης σε όσους επιλέξουν το νοτιότερο κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας για τις διακοπές τους, να επισκεφθούν τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία του - όπως η Αρχαία Ολυμπία και οι Μυκήνες, να δοκιμάσουν κρασί Νεμέας αλλά και να πιουν έναν καφέ στα παραδοσιακά της καφενεία.
Υπενθυμίζει επίσης στους Βρετανούς που επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή ότι πρόσφατα η British Airways έβαλε δρομολόγια κατευθείαν από το Χίθροου στην μεγαλύτερη πόλη της Πελοπόννησο, την Καλαμάτα.
Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί του 2016 στην Ευρώπη σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet, είναι:
1. Πελοπόννησος, Ελλάδα
2. Aarhus, Δανία
3. Βενετία, Ιταλία
4. La Dordogne, Γαλλία
5. Lviv, Ουκρανία
6. Warwickshire, Αγγλία
7. Extremadura, Ισπανία
8. Κανάρια Νησιά
9. Texel, Ολλανδία
10. Βόρεια Δαλματία

http://tvxs.gr/news/ellada/lonely-planet-anebazei-tin-peloponisso-stin-koryfi-tis-toyristikis-eyropis-binteo

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Παλιά καρτ-ποστάλ της Σπάρτης (τέλη '50 ; ...αρχές '60;)


ΠΑΛΙΑ ΣΠΑΡΤΗ
Παλιά καρτ-ποστάλ της Σπάρτης (τέλη '50 ; ...αρχές '60;).Η πλατεία φαίνεται υπό κατασκευήν , λιγοστά αυτοκίνητα και δυο φορτηγά με καφάσια στη Λυκούργου της οποία οι νησίδες έχουν νεραντζιές , λιγοστοί διαβάτες , μερικές καμάρες δεξιά που πια δεν υπάρχουν , σχεδόν όλα τα σπίτια με κεραμοσκεπή (δεν έχει εισβάλλει ακόμα η πολυκατοικία) , το υποδηματοποιείο του ΓΙΑΝΝΕΑ με τα φίνα παπούτσια (άφησε εποχή) επί της Γκορτσολόγου και δίπλα του -στη γωνία - το χρυσοχοείο ΠΡΙΣΤΟΥΡΗ (και τα δυο δεν υπάρχουν πια ούτε σαν κτίρια) . Στο βάθος αγέρωχος κι αιώνιος ο Ταΰγετος !
Πολύ ωραία φωτογραφία από μια Σπάρτη που είχε ζεστασιά και χαρακτήρα !

Πηγή φωτο Facebook-Bill Prisma